Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало >> вестник "ДЕМОКРАЦИЯ" публикувано >> КЪСАТА ПОЛА И ДАМСКАТА ЧАНТА – ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ

КЪСАТА ПОЛА И ДАМСКАТА ЧАНТА – ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ

Александър Боевой

13-07 А    

Бившата севернокорейска агентка Ким Хен Хи живее под постоянна охрана в Сеул, но в интервю за австралийска телевизия АВС повдигна завесата на тайните в Северна Корея. Това е същата Ким, която участва в терористичното нападение на пътническия самолет на Korean Air през 1987 година. Тогава двама севернокорейски агенти по заповед на режима в Пхенян поставят бомба на борда на самолета изпълняващ полет по линията Багдад-Сеул. Червените терористи напускат самолета при междинното кацане на самолета в Абу Даби. Следва експлозия, когато самолетът е във въздуха. Загиват всички 115 пасажери на борда.

Севернокорейските агенти-терористи са открити и задържани когато се опитват с фалшиви документи да се доберат до Бахрейн. И двамата са имали в себе си капсули с цианкалий, които успяват да погълнат. Но докато мъжът умира, то медицинските екипи успяват да спасят Ким. Тя е предадена на властите на Южна Корея, разпитвана, но впоследствие –помилвана.

Сега бившата агентка споделя, че                  

Ким Чен Ун все още не е сигурен като лидер

13-07 Би макар и да иска да прилича на баща си, и да внушава същото диктаторско поведение, той е твърде млад и неопитен. Опитва се да поеме контрола над армията и да спечели лоялността на висшите военни. Това обяснява и неговите чести визи във военните бази. В болното му съзнание, според Ким, отправянето на заплахи към САЩ и Южна Корея не е нищо друго освен метод за доказване пред военните и печелене на тяхното доверие . Ескалацията на заплахите към „империализма“ и реализацията на ядрена програма се прави за вътрешнополитически цели – да се държи в усмирителна риза народът , а във външен план да се извоюват определени отстъпки от Вашингтон и Сеул.

Съпругата на диктатора вече може да носи къса пола

Това, заедно с официалното министерско разрешение за 17 различни дамски фризури, е голямото „демократично“ постижение на новия лидер. В началото новият лидер дори печели симпатиите на свободния свят и си позволява да ръкопляска на танцуващи пред него деца облечени като опасната американска мишка Мики. И още нещо, което преди него лидерите на сбърканата държава не са си позволявали – пазарува от супермаркета и разрешава на съпругата си да се покаже публично в къса пола.

13-07 ВНо тази слободия води до реакция от страна на военните. Те бързо показват на Ким, че е отишъл твърде далеч. Защото как така ще позволява корейката да носи дамска чанта. Та това е символ на индивидуализъм, истинска антикомунистическа демонстрация, буржоазен предразсъдък, който хвърля корейските девойки направо в лапите на империалистите. Не е възможно казват празноглавите военни да се примирят дамските чанти с идеалите на революцията. Оруел пасти да яде. Дори и да си представим, че някой каже простичко: но това е само една дамска чанта! Веднага следва програмирана реакция: „Само чанта ли?“ . Това е изпитан инструментариум за потискане на личността, който у нас прилагаше години наред бившата комунистическа партия, чийто лидер днес е готов и рокер да стане, само и само да яха властта. В братската на Станишев КНДР Ким Чен Ун се опитва да замаже „гафа“ с късата пола, дамската чанта и фризурите, и прави всичко, за да убеди своето партийно обкръжение, че се връща на познатата от предходниците му пътека.

На лудостта на Севера, Южна Корея отговаря с нов сингъл на автора на „Gangnam style“

            Докато зомбираните севернокорейци дрънкат оръжие и пишат страховити сценарии, южнокорейците масово тананикат и пеят последния сингъл на Мистър „Гангнам Стайл“ – „Джентълмен“ .

13-07-ДРапърът Пси, чийто видеоклип на песента „Гангнам стайл“ е гледан в YouTube над 1,5 милиарда пъти, спечели само от тази песен умопомрачителна за народа на Северна Корея сума – близо 28 милиона долара. „Гангнам стайл“ е типична протестна и сатирична песен корейските богаташи, но света не чу текста, а се увлече по карикатурния танц, който вече съществува в десетки варианти, включително и в България. И докато „Гангнам стайл“ продължава да държи призовите места в световните хит класации, на новият хит на Пси се възлага надеждата, че стигайки до Северна Корея ще „размекне“ червените генерали. Едва ли, ако съдим по българския опит в съветското минало.

Северна и Южна Корея – два свята. Единият е излишен!

 
Банер