Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало

ЧЕРНОБИЛ - ТРАГЕДИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО

Чернобил На 26 април 1986 година в съветската

Чернобилска атомна електроцентрала „Ленин“

става най-тежката авария в историята

на ядрената енергетика. В резултат на

зловещото съчетание на съветска техника

плюс съветска немърливост и

съветско глупаво експериментиране,

се стига до продължаваща и до днес трагедия.

 В нощта на 25 срещу 26 април  1986 година в Чернобилската АЕЦ се провежда учение на персонала на 4-ти реактор за спирането му Избухванетопри затруднени условия, както и тестване на самозахранващата  система. И така го тестват, че предизвикват страхотен взрив, който изхвърля в атмосферата  радиоактивни отпадъци  понесени над  Украйна, Беларус, Русия, Скандинавия, България. Непосредствено след взрива и от острата лъчева болест умират 68  души. Но хиляди загиват от причинената радиация  през следващите години. Обширни райони в Украйна, Беларус и Русия са трайно  замърсени, а около двеста хиляди души са евакуирани от родните им места.

 РАДИАЦИЯТА УБИВА 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 25 ГОДИНИ

Ежедневно в България се откриват по 100 случая на болни от рак. Основната причина е аварията в Чернобил. Ядреният разпад след нея всяка година става все по-голям и пораженията му върху здравето на хората все по-сериозни.  С

Според  видния онколог проф.д-р Иван Черноземски

в следващите 25 години над 1 млн. българи ще се разболеят от рак.

Процесът на разпадане на някои радиоактивни елементи започва едва сега. А това  означава, че населението на Украйна, Беларус, България и Русия тепърва ще среща раковата смърт.

Около 35 000 българи годишно се разболяват от рак. 250 000  се борят с рака в момента. Смъртните случаи се увеличават и са достигнали до 17 000  годишно.  Раково болните у нас са двойно повече в сравнение с 90-те години на миналия век! Увеличават се и българите, които имат проблеми с репродукцията и страдат от стерилитет. Това е главно поколението на 25-30-годишните, които са се родили непосредствено преди и след аварията в Чернобил. И нещо непознато преди Чернобил – 13-15 годишни  ученици се оперират от тумори на щитовидната жлеза или нарушения в дейността на важната жлеза и на хипофизата.

Тази жестока картина е пряк резултат от комунистическото престъпление

скрило от българския народ истината за аварията в АЕЦ „Ленин“ в Чернобил. Все още има държавни чиновници, които прикриват престъпленията на бившите комунистически управници. Водят се дискусии. За сериозните учени е ясно, че няма раково заболяване без причина, а по-голяма причина от чернобилската радиация  няма поне по нашите земи.

В карето

 

КОИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СКРИЛИ ИСТИНАТА ЗА АВАРИЯТА И ОБРЕКЛИ НА СМЪРТОНОСНА РАДИАЦИЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

 

Според чл.1, ал.2 от действащата през 1986 година Конституция на НРБ:

 

Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

 

Висшия политически елит на БКП запазва в тайна информацията за Чернобилската смъртоносна авария и прави така, че неподозиращото за опасността от нея българско население е подложено на действието на радиационния  облак преминаващ над страната. Но самите ръководни функционери на комунистическата държава, вземат своевременно предпазни мерки за себе си и за своите близки и роднини – включително се снабдяват с вода и храна от „далечна чужбина“. 

 

КОИ СА НЕГОДНИЦИТЕ, КОИТО ПЪРВО МИСЛЯТ ЗА СЕБЕ СИ И СА ГОТОВИ ДА УНИЩОЖАТ  БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?

 

Ето имената на членовете на най-висшия политически орган на БКП избрани през същия фатален месец април на XIII конгрес на тази партия.  Нека не се изненадваме, че сред тях е и бащата на днешния лидер на БСП Сергей Станишев.

 

Състав на ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП СЛЕД XIII КОНГРЕС – АПРИЛ 1986 Г.

 

Генерален секретар: Тодор Живков

 

Членове: Георги Атанасов, Гриша Филипов, Добри Джуров, Йордан Йотов, Милко Балев, Огнян Дойнов, Пенчо Кубадински, Петър Младенов, Станко Тодоров, Тодор Живков, Чудомир Александров.

 

Кандидат-членове: Андрей Луканов, Георги Йорданов, Григор Стоичков, Петър Дюлгеров, Димитър Стоянов, Стоян Марков.

 

Секретари на ЦК: Гриша Филипов, Йордан Йотов, Милко Балев, Чудомир Александров, Васил Цанов, Димитър Станишев, Емил Христов, Кирил Зарев, Стоян Михайлов.

 

 

 

ЛЪЖИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА НОМЕНКЛАТУРА

Два дни след аварията съветското партийно и държавно ръководство, начело с Генералният секретар на КПСС Михаил Горбачов, мълчи и не казва истината.  У нас висшата комунистическа номенклатура също дни наред  крие истината от народа.  През това време хората са по улиците и площадите,  участват в първомайски манифестации и дори приветстват своите червени господари. Децата са по детските площадки и градските градини.  Радиацията ги настига по катерушките, на пясъчника, където си играят, на разходка с мама и татко. Днес вече е ясно, че сред 30 годишните  и 50-60 годишните  най-силно се проявяват раковите заболявания.  

Чернобил2Но докато българите са подложени на страшното облъчване, комунистическата номенклатура взема съответните мерки – специални хранителни запаси и вода, проверка на жилищата за радиация, проверка на правителствения хотел „Рила“ в центъра на София, защото той е „хранителната база“ в този период на номенклатурата. Там ежедневно се е приготвяла храната за домовете на комунистическите първенци. За майските празници за номенклатурата е доставено агнешко месо от другия край на света – Австралия и е забранено пиенето, готвеното и миенето с „българска вода“.  В същото време единствената новинарска програма на единствената телевизия, излъчва информация, че „в храната и водата няма радиационно замърсяване“.

ИСТИНАТА И ПОСЛЕДИЦИТЕ                                                                                                         

На 4 май 1986 г. Тодор Живков разбира, че положението е много по-сериозно,  но въпреки това заповядва:  „Ще си мълчим”.  Нормалният човешки разум отхвърля такъв тип поведение. А колко е било просто - хората да бъдат предупредени навреме да не излизат навън, да носят маска на устата, която би ги предпазила поне от радиоактивен йод, който се разпада за 7-8 дни.  Днес става ясно, че радиацията в млякото е била 18 пъти над допустимите норми. Заразени са животните, които при паша са поглъщали цезий. Той има полуразпад 27-28 години.

Най-честите последици от Чернобил са уврежданията на новородени.  По доза радиация на глава от населението  България е  в групата с пряко засегнатите страни – Украйна, Беларус и Русия. Това е така в резултат на лъжата и престъпното мълчание на висшето ръководство на БКП.

                Научен колектив от Института по радиобиология и нуклеарна медицина тогава изследват почвата и водата, както и храни от всякакъв вид и произход и в засекретен от ДС доклад  четем:

"Има групи хора, като децата между 7 и 16 години, при които максималното регистрирано облъчване спрямо годишните граници е 380 на сто... Вероятността от увреждания на плода даже при ниски дози радиация е много голяма и може да доведе до тежки социални последици...". И прогнозират, че последствията от аварията ще се проявят след десетки години, а също и в следващите поколения.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Банер