Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало >> вестник "ДЕМОКРАЦИЯ" публикувано >> „АТОМНИЯТ БОГ Е ВСИЧКОЯД“

„АТОМНИЯТ БОГ Е ВСИЧКОЯД“

Чернобил 1На 30 септември 1987 г. в българските книжарници се появи една необикновена стихосбирка. Комунистическият поет Венко Марковски в 32 страници кощунствено „възпя“ аварията в атомната електроцентрала в Чернобил. Стихосбирката „Чернобил“ отдавна е влязла в „златните страници“ на най-големите глупости и простотии в българската литература. В 13 елегии Марковски се е опитал да оправдае тогавашната съветска некадърност и немарливост.

Истината за аварията в Чернобилската АЕЦ на 26 април 1986 г., бе скрита от българския народ.

Това става по нареждане на Тодор Живков и неговото политическо обкръжение. Бащата на Сергей Станишев е един от тези тогавашни „лидери“ на БКП, които мълчат позорно. Мълчат и партийните секретари на БКП – някои от тях по-късно маскирали се като „демократи“. Мълчаха генералите, министрите и депутатите. Защото мразеха българския народ и обичаха само своята „любима партия“ и още повече Съветския съюз. Позорно мълчаха и медиите. Така милиони българи бяха изложени на въздействието на радиационния облак, който премина над България.

Статистиката днес показва

рязко нарастване на раковите заболявания у нас след аварията в Чернобил.

И така ще продължи и през следващите десетилетия. Спасение няма!

Чернобил2Истинско престъпление е, че у нас има политици, които искат да изправят нацията пред потенциална гибел – днес или утре. Защо го правят ли? Някога Марковски отговаря в духа на времето – „смелият“ чернобилски реактор бил „умрял“ в полза на „съветската наука“. Аз не искам народа ни да изчезне от лицето на земята в полза на руската наука и политика, на руската и българската енергийна мафия. Затова и припомням написаното от комунистическия стихоплетец Марковски. Като предупреждение за всички, които планират възраждането на проекта АЕЦ „Белене“. Впрочем, ядрената гибел слага точка и на  проблема с „пълните джобове“. В черната земя няма банкови сметки.

Стабилизирането на правителството на Орешарски ще означава и връщане към проекта АЕЦ „Белене“.

Затова и отсега бия тревога. Да останем при България, при нейния живот и да стиснем в шепа и своя живот. Защото само така ще има бъдеще за деца и за внуци. И винаги да помним:

 

В Чернобил избухнал е пожар.

Стрес разтресъл земна ос.

…………………..

Атомен реактор се взривил.

…………………………………………

Ледено мълчание звъни:

вика мъртвите пръстта.

Жeртвите облъчват светлини

в живо царство на смъртта.

…………………………………

Радиация излъчва смърт.

             Да не пропуснем и върховната глупост:

В Чернобил белее саркофаг

на реактор с мирна цел.

Смел реактор под съветски флаг

за наука е умрел...

 

 
Банер