Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало >> Политика >> Статии >> САМО „ЛЕВСКИ“ ИЛИ РЕФОРМАТОРСКИ РАЗМИСЛИ №2

САМО „ЛЕВСКИ“ ИЛИ РЕФОРМАТОРСКИ РАЗМИСЛИ №2

левски 1Гледам футболен мач. „Левски“ срещу „Лудогорец“ . И понеже, въпреки моите очаквания, „Лудогорец“ взе, че вкара гол, че и втори, взех да хвърлям поглед и извън терена. И какво видяха моите очи. Големи и набиващи се в очите реклами на VTB Capital. Каква е пък тази VTB Capital, която явно е някакъв спонсор на „отбора на народа“, рекох си и отпътувах към страната „Гугъл“. И какво научих там.

Компанията "ВТБ Капитал" е част от втората по големина руска банка ВТБ Груп. През тази година компанията е придобила 9.9% от капитала на Корпоративна търговска банка АД. Това пък е банката, която уж е „родно място“ на олигарсите Цветан Василев и Делян Пеевски.

 

Поне така твърдят протестиращите граждани! Кой обаче е шеф в България на "ВТБ Капитал? Един голям фен на Реформаторския блок, че и нещо повече! Това е бившия финансов министър Милен Велчев в правителството на Симеон Сакскобугготски.

milen velchev 1Той е назначен за главен изпълнителен директор на "ВТБ Капитал" в България. Във висшия мениджмънт влизат още неговият брат Георги Велчев и Красимир Катев. Според главният изпълнителен директор на "ВТБ Капитал" Атанас Бостанджиев:

„В тези динамични времена ние използваме тази конкретна възможност да навлезем в България и да увеличим дейността между българските и руските компании. Да помогнем за по-добра финансова дейност между двете страни. Смятаме, че като руска институция можем да помогнем за развитието на икономиката". Край на цитата.

И да не пропусна: "ВТБ Капитал" вече притежава в България "Булгартабак".

Дали „Левски“ ще се „вдигне“ благодарение на руските капитали незнам. Дали „Движение България на гражданите“ на Меглена Кунева ще стане лидер на демократичните промени в България като част от Реформаторския блок – незнам. Казват,че парите не миришат, нямат цвят. Засега „Левски“ губи мача. Рекламата на "ВТБ Капитал“ не помага. Но има още едно полувреме. И в политиката е така. Винаги има второ полувреме.

 
Банер