Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало >> Политика >> Размисли >> РАЗПНАТА БЪЛГАРИЯ! ЩЕ ВЪЗКРЪСНЕ!

РАЗПНАТА БЪЛГАРИЯ! ЩЕ ВЪЗКРЪСНЕ!

            Няма смисъл да се питаме, защо именно сега Сергей Станишев се активизира, защо именно сега Мирослав Найденов се разпя, защо именно сега Главна прокуратура светкавично се самосезира. Отговорът е очевиден – защото идат избори, а след тях и голямата баница – европейските пари през следващите четири управленски години. Ако бях вътрешен министър щях да подслушвам такива като Мирослав Найденов денем и нощем. Или поне от момента, в който стартира стандарта „Стара планина“. И основанието щеше да бъде, че на лицата им е изписано това, което специалните разузнавателни средства само ще потвърдят.

            Това са провокативни думи. Да се подслушва, без законови основания, е престъпление. Но както борбата с терористите не изисква специални уведомления, така и борбата с престъпността у нас, на всички равнища – от село Горно Нанадолнище до министерските кабинети, не би трябвало да има почивен ден. Проблемът е, че активизирането ѝ точно в навечерието на изборите буди сериозни подозрения.

             За 23 години ченгета и комунисти, бивши и настоящи, разпнаха България. То не беше алчност, то не беше грабителство. Това беше нещо невиждано и несрещано никъде по света. Нашите единствено губят от бившите си съветски другари. И там в „широката родна страна“ тези, които тормозеха хората за една казана дума и им пълнеха главите с глупостите за строителството на комунизма, станаха вълчи капиталисти.

             През българския преход в грабенето на държавата се изредиха всички отдели на бившата Държавна сигурност и РУМНО. Такава метаморфоза историята не познава. Днес комунисти и ченгета с право могат да рапортуват - и ний сме дали нещо на света. Накрая в далаверата решиха да се намесят и тези, които служителите от ДС и РУМНО и висшата комунистическа номенклатура, наричаха „прости милиционери“. Но се оказа, че и те „го могат“. Баницата обаче почти свърши, остана само европейската торта и бухналото козуначе АЕЦ „Белене“ , и довчерашните строители на социализма и пазители на социалистическата собственост, се изправиха един срещу друг, с искряща омраза в очите, с ненавист, която дори и да е искрена, зле прикрива пламтящия огън на алчността и намеренията за ново грабителство.

              България е предадена и разпната на кръст от безбожници, атеисти. Но в тунела на времето, в което живеем, все още мъждука светлинка. Можем да тръгнем към нея. И да възкръснем – като народ, държава, нация, като човеци Божии. След Разпети петък идва Възкресение Христово! Да отворим душите си за Него!

 
Банер