Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало >> Политика >> Статии >> ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТВОРЕНО ПИСМО

Г-Н ОРЕШАРСКИ ПОДАЙТЕ ОСТАВКА, СПАСЕТЕ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!

 

                Г-н Министър-председател,

Обръщам се към Вас не като бивш председател на Народното събрание и бивш народен представител, а като обикновен гражданин.

                Г-н Орешарски,

един достоен български творец, бивш народен представител, е на смъртно легло. От двадесет дни той протестира с цената на собствения си живот срещу сглобеното Ви и предадено за временна употреба правителство. То е монтирано от политици и партии, които повече от двадесет години работят срещу демокрацията, срещу европейското настояще и бъдеще на България. Вие сте заложник на тези политици и стоящите зад тях олигархични, а вероятно и мафиотски интереси. Вие вече загубихте доверието на честните, достойните и европейски мислещите граждани на България. Загубихте доверието на образованите, на професионалистите, на хората, които единствено могат да изведат страната от тоталната политическа и морална криза.

 

Днес Вие сте сам г-н Орешарски.

Тези, които Ви поставиха на това място искат и ще използват Вашият престой на премиерския пост, за да продължат единствената политика, която владеят и прилагат – политиката на лично обогатяване за сметка на обедняването и драмата на огромната част от българските граждани.

                Г-н Премиер, рано или късно човек остава сам пред собствената си съвест. Не позволявайте да ѝ тежи гибелта на един талантлив български творец, на личност без чието дело днес не бихме се гордели и с българската демокрация, с европейското ни настояще. Какво струва Вашето министерстване пред живота на един поет и учен? А Едвин Сугарев е поет и учен, политик и дипломат, който е дал много на българската литература, на българската политика. Как ще преживеете отредените Ви от Бога дни с мисълта, че Вашето политическо упортство е погубило един ценен човешки живот. Оттеглете се! Спасете душата си, за да застанете един ден с чисто лице пред Господа наш. Не си слагайте този грях на душата! Не убивайте поета! Оставете политиците да решат заплетения казус, в който сами са попаднали. Подайте си оставката г-н Орешарски! Не оставяйте да загине един достоен българин. Няма такава власт, която да е по-силна от живота и смъртта. Времето Ви изтече г-н Орешарски! Оставката Ви ще спаси не само един човешки живот. Тя ще спаси лицето и достойнството на България пред света!

 
Банер