Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало >> Политика >> Статии >> АНТИБЪЛГАРСКИЯТ ДЕН

АНТИБЪЛГАРСКИЯТ ДЕН

9 септември АНа този ден – 9 септември 1944 г., спира нормалното време на България. Под лозунга за „свобода“ Отечеството ни постепенно попада в мрежата на един чужд и враждебен свят – светът на комунизма. В мистерията на този ден, в тъмните нощи и сивите години, които го последваха, откривам нашата трагедия като народ. Трагедия, която и днес белязва дните ни.

В политически план събитията в навечерието и непосредствено след 9 септември 1944 г., представляват въоръжен държавен преврат осъществен от най-безпросветните среди на българското общество символизирани в партията на българските комунисти с активната намеса на държавното ръководство на една чужда държава – СССР.

 

 

9 септември 3 На 9 септември започват масови убийства на духовния, политически и културен елит на българската нация. Убийства, каквито многовековната българска история не познава включително и в страшните години на чуждото турско робство. За тези престъпления срещу българския народ, срещу хуманизма и цивилизацията, няма давност. За тях прошка не може да има.

С 9 септември започва и нещо още по-страшно и жестоко от масовите убийства и физическата репресия. Започва унищожаването на духа на българския народ, подмяната на българската история, подмяната на мисленето и светоусещането ни. Убийствата, репресиите, незаконните съдилища, оковите на режима, са само страшната видимост на последвалите този ден събития. Но 9 септември е и денят, в който една политическа партия започва открито своята война срещу българския народ и срещу България. Преди това тя е воювала срещу България нелегално, прикрито, обслужвайки чужди интереси и опитвайки се да дестабилизира страната в съдбовни за нея години. Откритата война на БКП срещу България и българския народ продължи близо половин век. За това време партията на българските комунисти унищожи голяма част от елита на нацията – интелегенция, военни, предприемачи, духовници, учители, културни дейци. Унищожи свободата и демокрацията. Унищожи свещеното право на частна собственост и частно предприемачество. Опита се да унищожи дори вярата в Бога.  Обвърза страната с най-изостаналите и недемократични държави в света. Масирано подтисна и ликвидира огромни полета от историческата и културната ни памет, като се опита да я подмени със сурогатите на маркистко-ленинското учение и псевдокултурата на т.нар. социалистически реализъм.

9 септември 2На 9 септември времето на България спря. Започна безвремието в нощта на комунизма. И когато в края на 80-те години на миналия век рухна Берлинската стена, която разделяше нашият затворен и дълбоко манипулиран свят от отворения и свободен свят на демокрацията, ние с ужас открихме не само своята тотална изостаналост от съвременната духовна и техническа цивилизация, но открихме своята духовна драма. Комунистическата партия бе успяла да раздели нашия народ, да му отнеме разума, възможността да мисли сам и сам да решава своята съдба. Огромна маса от хора бяха превърнати в безропотни и движени само от първични инстинкти човешки същества. Удобни за манипулация, пропаганда, за унищоване дори и на искрицата останало им човешко достойнство.

Партията на българските комунисти направи опит и след рухването на Берлинската стена, да продължи делото на 9 септември. С други средства, по рафинирано, но със същата страст за власт и манипулиране на общественото съзнание. Затова и главната поука от случилото се с нашия народ на 9 септември е, че от 70 години България има един единствен основен проблем и това е проблемът наречен БКП/БСП. Трайното и спасително за народа ни решаване на този проблем означава трайно отстраняване на партията на наследниците на извършителите на престъпния държавен преврат през 1944 година от държавното управление. Всички останали проблеми пред които е изправена и днес България, могат да намерят своето решение, ако бъде осмислен и решен главният проблем – недопускането до властта на партията БСП. И демокрацията има демократичните средства да постигне това решение!

Днес лозунгът, който трябва да обединява всички български граждани, независимо от техния релегиозен, етнически или материален статус, е само един:

Отстрани БСП –помогни на България!

            Поклон пред паметта на загиналите в тъмните дни и нощи на комунистическия терор през 1944 година и в годините последвалите след това. Поклон пред мъчениците – борци за свобода! Поклон пред българските горяни – първите, които в Европа се опитват да спрат настъплението на комунизма. Поклон пред достойните българи съхранили вярата си в България и в добрите дни за нашия народ в най-зловещите години на комунистическия тоталитарен режим. Светла им памет!

 
Банер