Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало >> Политика >> Статии >> БЕЖАНСКА ВЪЛНА – СЪС СИНИ ОЧИ И РУСИ КОСИ

БЕЖАНСКА ВЪЛНА – СЪС СИНИ ОЧИ И РУСИ КОСИ

rusia-bqlg

Събитията в Сирия направиха тема №1 т.нар. „бежанска вълна“. Обръщам внимание, че тази тема е изключително удобна за управляващите днес в България. В най-скоро време от тях ще чуем следното: когато има такава „външна“ опасност като „бежанската вълна“ не е време за оставка на правителството и дестабилизация на държавата. Това ще бъде, ако не първото, то най-вероятно – едно от първите, изказвания на депутатите от БСП след откриването на новата парламентарна сесия. В дълголетната пропагандна практика на БСП винаги е влизало сплашването на народа – особено с „международното положение“.

 

рускиня 3       Многократно у нас БКП/БСП са прилагали изпитаната хватка, която, преведена на нормален човешки език, звучи така: народът да си наляга парцалите, защото има и по-лошо. А по-лошото някога те го представяха като „американските агресори“, „световния империализъм“, „подпалвачите на войни“, а днес, тъй като тези клишета вече не могат да се употребяват от нашите пишман социалисти, в обръщение влиза: „бежанската вълна“. И заради „бежанската вълна“ правителството трябва да е стабилно. Сигурен съм, че няма да закъснее и припомнянето на „държавническото поведение“ на премиера Иван Костов, който не е допуснал албански бежанци у нас. Макар косовските албанци да могат да бъдат срещнати във всяка нормална европейска държава – от Белгия до Швейцария. И при това съвсем не са изпаднали от „каруцата на Бога“. Тогава аргументът да не допуснем страдащи хора и спасяващи се от убийците на Милошевич и Ратко Младич бе да не би случайно да се промени „демографската“ ни „чистота“, да не създадат „демографски проблем“.

руснаци в БългарияВероятно нещо подобно или сирахомилско ще издърдорят управляващите днес. Ще ги видим. Те са се върнали от плажовете на нашето Черноморие. И странно дали не са забелязали една друга „бежанска вълна“ – със сини очи и руси коси. Защото българското черноморие, а и не само то, отдавна е превзето от бежанската вълна от Русия и бившите съветски републики. Ние не наричаме това „бежанска вълна“. „Братска прегръдка“ е то: наши-родные у нас приехали надолго. От Варна до Поморие имаме вече над 360 000 руснаци-новодомци. В Поморие дори има и квартал, който останалите вече в малцинство месни жители наричат „Малката Москва“.

Рускиня        В Бургас и Варна зиме и лете навсякъде - в магазини, ресторанти, кафенета, се чува все повече руска реч от новозадомили се „братушки“. Любопитното е, че те отказват да научат български и настояват да бъдат обслужвани на техния език. Преди няколко седмици стана известно, че руснаци са подали документи и за основаване на руско училище в Бургас, където да се обучават техните деца. Преподаването ще е на руски език.

Официално мнозинството от тях са туристи. Но кой е казал как започва демографската експанзия? Потенциално това е настоящо и бъдещо население на България. Всъщност не е ли време да си зададем въпроси свързани с националната сигурност? И забележете: тук и дума не обелих за "мафия и олигархия".  

 
Банер